Top Comunitati

Evenimente din Strainatate

bullet

700 de titluri de carte romaneasca in atentia publicului la Targul de Carte de la Londra

700 de titluri de carte romaneasca in atentia publicului la Targul de Carte de la Londra

In perioada 19-21 aprilie s-a desfasurat la Londra Targul International de Carte, una dintre cele mai importante manifestari de profil din lume, la care a participat si Romania, cu un stand realizat de ICR-Londra care a invitat 29 dintre cele mai prestigioase edituri romanesti sa-si expuna titlurile si sa se intalneasca cu potentiali parteneri sau colaboratori straini, transmite Romanian Global News, care citeaza Ambasada Romaniei la Londra.
 

Editurile invitate au fost: All, Art, Brumar, Cartea Romaneasca, Editura Casa Radio, Cartier (Moldova), Corint, Curtea Veche, Hasefer, House of Guides, Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia, Idea Design, Igloo, Junimea, Minerva, Nemira, Niculescu, Orizonturi, Paralela 45, Polirom, RAO, Trei, Tritonic, Vellant, Vivaldi, Vremea si Editura Institutului Cultural Roman.

La 19 aprilie, in prezenta Ambasadorului Romaniei la Londra, Dr Ion Jinga, la standul tarii noastre a fost organizata dezbaterea "Text-Door Neighbours", prilej cu care Paul Honeywill, directorul University of Plymouth Press, a prezentat seria 20 de autori romani, tradusi si publicati in limba engleza in cadrul cadrul unui proiect lansat in noiembrie 2009. Sarah Chapman, designer Peninsula Arts, a vorbit despre un program realizat la Universitatea Plymouth, care va include spectacole de muzica si teatru romanesti, iar actrita Cristina Catalina a citit fragmente din traducerile publicate.

In cea de a doua zi a Targului, in cadrul intalnirii "ABSYNTHE Makes the Heart Grow Fonder" a fost prezentata antologia Absinthe 13: Spotlight on Romania, care cuprinde fragmente din operele scriitorilor Stelian Tanase, Lucian Dan Teodorovici, Dumitru Tepeneag, Bogdan Suceava, Dan Lungu, Nora Iuga, Gheorghe Craciun, Mircea Cartarescu, Adriana Bittel, Stefan Banulescu, Stefan Agopian. Totodata, directorul ICR Londra, Dorian Branea a moderat o discutie cu celebrul scriitor britanic David Lodge, sub genericul Sonata for author and translator.

In contextual prezentei romanesti la Targul de carte londonez, ICR-Londra a organizat un concert sustinut de Maria Raducanu si Matt Bacon, o expozitie intitulata Kombinat. Industrial Ruins of the Golden Era si o receptie.  

Prezent la eveniment, ambasadorul Romaniei s-a adresat audientei: "Cartea este o poarta spre cultura, spre cunoastere, spre intelegere. Citind o carte ne amintim ca suntem mai mult decat simple fiinte umane conectate la internet. Citind o carte, devenim mai umani Participarea Romaniei la London Book Fair este cel mai important eveniment de promovare a literaturii romane in Marea Britanie. Ca marime, este al doilea targ de carte din lume, deci putem vorbi de o prezenta culturala romaneasca la un eveniment global. Cele peste 700 de titluri de carte romaneasca expuse cu acest prilej s-au bucurat de interesul vizitatorilor, atat din mediile academice si universitare, cat si din publicul larg din Marea Britanie."

Comentarii

Cumpărați pașaportul UE, pașaportul britanic, permisul de conducere, cartea de identitate Whatsapp (+27603753451), cartea Visa, cartea Marijuana, diplomele IELTS

  • 26 Sep 2019

documentsconsultants

Arata datele de contact

Cumpărați permis de conducere în Marea Britanie, România, UE, pașapoarte, Whatsapp +27603753451. Salutari., Suntem Consultanți Documente responsabile pentru documente. Cumpărați permisul de conducere, cartea de identitate, pașapoartele, diplomele, cetățenia, permisul rezident, documentele diplomatice, toate tipurile de certificate de școală, documentele companiei, conturile bancare, documentele de proprietate, cetățenia prin investiții. Cumpărați certificatele de conducere de categoria A, B, C, D, E, T, certificate de școală, diplome, cărți de identitate, pașapoarte, cetățenie și alte documente pentru toate țările disponibile. Toate documentele sunt 100% originale cu intrări. Servicii rapide oferite, securitate completă și anonimitate între noi și cumpărătorii noștri. Oferim numai pașapoarte originale sau înmatriculate, permis de conducere, carduri de identitate, ștampile, viza, diplome de școală eliberate direct din sistemul de guvernare bazat pe sistemul de țară și folosesc legal pentru a lucra, a călători, a vota, a conduce etc și alte produse pentru toate țările din întreaga lume: , Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Italia, Finlanda, Franta, Germania, Israel, Mexic, Olanda, Africa de Sud, Spania, Marea Britanie si in intreaga lume. utilizarea legală și trecerea tuturor scanerelor de la aeroport și a mașinilor de verificare a datelor. Ori de câte ori aceste documente reale sunt verificate în sistem, toate informațiile titularului vor apărea în mod valabil făcând documentul real. Producem, de asemenea, carduri de identitate Belgia Canada UK Australian, care sunt identice cu licența reală și permisul de conducere. Dacă doriți să modificați naționalitatea sau cetățenia, anunțați-ne să trimiteți procedura. Cumpără pașapoarte reale, permis de conducere, carduri de identitate, vize, carte verde din SUA. Cumpărați pașapoarte reale, permis de conducere, SSN, certificate de naștere, acte de divorț, certificate de căsătorie, IELTS & TOEFL, ESOL, etcCertificate ....... Visa Schengen ... Permisul de ședere ... 100% ÎNREGISTRAT IELTS, IDP, TOEFL, GMAT, ESOL, PASSPORTS, IDS, NOTE CONTRAFIETATE (Whatsapp +27603753451) Informatii de contact: Toate cele bune Dr. Gregson Leanings. Imigrare & Baza de date Expert Whatsapp sau Viber: +27603753451 Email: documentsconsultants@gmail.com Email: kenhiner600@yahoo.co.uk Skype: kenhiner600

Adauga comentariu

Va rugam nu scrieti date de contact in campul "Text". Folositi campurile de "Email" si "Telefon".
Cod vizual

Alte evenimente

Saptamana Tineretului Roman din Madrid

In perioada 15 -25 iulie va avea loc la Madrid Saptamana Tineretului Roman din Madrid, transmite Romanian Global News, care citeaza Ro Madrid Cultural Club din capitala...Citeste articolul

Concert de muzica clasica la Arthis din Bruxelles

Arthis - Casa de Cultura Belgo-Romana din Bruxelles organizeaza marti, 22 iunie, la ora 19:00, la sediul sau, in cadrul programului Musicarthis un concert de muzica clasica,...Citeste articolul

Evenimente pe Categorii

In strainatate