Top Comunitati

Evenimente din Strainatate

bullet

700 de titluri de carte romaneasca in atentia publicului la Targul de Carte de la Londra

700 de titluri de carte romaneasca in atentia publicului la Targul de Carte de la Londra

In perioada 19-21 aprilie s-a desfasurat la Londra Targul International de Carte, una dintre cele mai importante manifestari de profil din lume, la care a participat si Romania, cu un stand realizat de ICR-Londra care a invitat 29 dintre cele mai prestigioase edituri romanesti sa-si expuna titlurile si sa se intalneasca cu potentiali parteneri sau colaboratori straini, transmite Romanian Global News, care citeaza Ambasada Romaniei la Londra.
 

Editurile invitate au fost: All, Art, Brumar, Cartea Romaneasca, Editura Casa Radio, Cartier (Moldova), Corint, Curtea Veche, Hasefer, House of Guides, Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia, Idea Design, Igloo, Junimea, Minerva, Nemira, Niculescu, Orizonturi, Paralela 45, Polirom, RAO, Trei, Tritonic, Vellant, Vivaldi, Vremea si Editura Institutului Cultural Roman.

La 19 aprilie, in prezenta Ambasadorului Romaniei la Londra, Dr Ion Jinga, la standul tarii noastre a fost organizata dezbaterea "Text-Door Neighbours", prilej cu care Paul Honeywill, directorul University of Plymouth Press, a prezentat seria 20 de autori romani, tradusi si publicati in limba engleza in cadrul cadrul unui proiect lansat in noiembrie 2009. Sarah Chapman, designer Peninsula Arts, a vorbit despre un program realizat la Universitatea Plymouth, care va include spectacole de muzica si teatru romanesti, iar actrita Cristina Catalina a citit fragmente din traducerile publicate.

In cea de a doua zi a Targului, in cadrul intalnirii "ABSYNTHE Makes the Heart Grow Fonder" a fost prezentata antologia Absinthe 13: Spotlight on Romania, care cuprinde fragmente din operele scriitorilor Stelian Tanase, Lucian Dan Teodorovici, Dumitru Tepeneag, Bogdan Suceava, Dan Lungu, Nora Iuga, Gheorghe Craciun, Mircea Cartarescu, Adriana Bittel, Stefan Banulescu, Stefan Agopian. Totodata, directorul ICR Londra, Dorian Branea a moderat o discutie cu celebrul scriitor britanic David Lodge, sub genericul Sonata for author and translator.

In contextual prezentei romanesti la Targul de carte londonez, ICR-Londra a organizat un concert sustinut de Maria Raducanu si Matt Bacon, o expozitie intitulata Kombinat. Industrial Ruins of the Golden Era si o receptie.  

Prezent la eveniment, ambasadorul Romaniei s-a adresat audientei: "Cartea este o poarta spre cultura, spre cunoastere, spre intelegere. Citind o carte ne amintim ca suntem mai mult decat simple fiinte umane conectate la internet. Citind o carte, devenim mai umani Participarea Romaniei la London Book Fair este cel mai important eveniment de promovare a literaturii romane in Marea Britanie. Ca marime, este al doilea targ de carte din lume, deci putem vorbi de o prezenta culturala romaneasca la un eveniment global. Cele peste 700 de titluri de carte romaneasca expuse cu acest prilej s-au bucurat de interesul vizitatorilor, atat din mediile academice si universitare, cat si din publicul larg din Marea Britanie."

Comentarii

Adauga comentariu

Va rugam nu scrieti date de contact in campul "Text". Folositi campurile de "Email" si "Telefon".
Cod vizual

Alte evenimente

Saptamana Tineretului Roman din Madrid

In perioada 15 -25 iulie va avea loc la Madrid Saptamana Tineretului Roman din Madrid, transmite Romanian Global News, care citeaza Ro Madrid Cultural Club din capitala...Citeste articolul

Concert de muzica clasica la Arthis din Bruxelles

Arthis - Casa de Cultura Belgo-Romana din Bruxelles organizeaza marti, 22 iunie, la ora 19:00, la sediul sau, in cadrul programului Musicarthis un concert de muzica clasica,...Citeste articolul

Evenimente pe Categorii

In strainatate